Duurzame handschoenen

  • Duurzame handschoenen handgemaakt van leer
  • Milieu vriendelijke verpakkingen
  • BSCI & Sedex certificeerd!
  • Kies bewust! Geproduceerd van bijproducten!
  • Frickin is CO2 Neutraal

Van ontwerp tot productie

De Frickin Handschoenen worden na het ontwerp in Nederland, wereldwijd met de hand geproduceerd. Ook al werkt Frickin met een gelimiteerde oplage van haar modellen en zijn wij op schaal niet te vergelijken met de grote modeketens in de wereld, vinden wij het maatschappelijk verantwoord ondernemen van groot belang evenals de sociale werkomstandigheden van de arbeiders die onze ontwerpen tot eindproduct maken. Wil je meer weten over Frickin en onze duurzame handschoenen? Neem dan een kijkje op onze blog.

Gecertificeerd voor eerlijke arbeidsomstandigheden

De werkplaatsen waar we mee samen werken dienen dan ook naast eerlijke lonen en goede werkomstandigheden te voldoen aan diverse certificeringen en kwaliteitseisen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de BSCI en SEDEX certificeringen, welke o.a. garant staan voor eerlijke arbeidsomstandigheden, als voorbeeld het vormen van een vakbond.

Plastic ban

Om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan en ons steentje bij te dragen aan de toekomst hebben we een algehele plastic ban in het leven geroepen. Onze producten zullen alleen nog verpakt en verzonden worden in biologisch afbreekbare verpakkingen die je eenvoudig thuis bij de compost kan doen waarna deze na 6 maanden volledig oplossen en verdwijnen.

Duurzame handschoenen van eerlijke materialen. Kies bewust!

Het leer en de voeringen dat Frickin voor haar handschoenen gebruikt word ingekocht bij gerenommeerde leveranciers en  bestaat uit een bijproduct van de voedings-, wol- en zuivelindustrie. Daarnaast dragen we met onze speciaal ontworpen eco lederen lijn een alternatief aan onze klanten voor echt lederen handschoenen. Kortom het dierenwelzijn heeft ten alle tijden onze prioriteit.

Denk mee aan de toekomst!

Van fabricage tot de uiteindelijke levering bij jou thuis? Frickin werkt CO2 Neutraal! In samenwerking met Treesforall word onze complete CO2 uitstoot gecompenseerd in diverse betrouwbare en gecertificeerde wereldwijde projecten. Wil jij meer weten over onze compensatie? Lees hier meer over onze samenwerking en de projecten waar we in investeren. Bekijk onze nieuwe collectie dames of heren handschoenen.

 

 

Contact

Je vraag nog niet beantwoord?