Wij zijn CO2 neutraal!

Van fabricage tot bij jou thuis..

Als handschoenen merk en fabrikant heeft Frickin natuurlijk geen baat bij de wereldwijde klimaatverandering.
Immers bij hogere temperaturen draagt niemand straks nog handschoenen en zullen wij gedwongen worden ermee te stoppen.

Maar nu even serieus:

Frickin denkt aan de dag van morgen en de toekomst in geheel. Zo zijn wij eerder al begonnen met het milieuvriendelijk verpakken en verzenden van al onze producten. Hebben we een speciaal ontwikkelde vegan leer ontworpen die afwijkt van het standaard PU eco leder wat door diverse kledingfabrikanten word gebruikt en gaan we vanaf het seizoen 2021 actief aan de slag om tevens ook al ons geproduceerde CO2 te compenseren. Onze doelstelling en missie is dan ook heel erg simpel: duurzame handschoenen van fabricage tot de bezorging bij jou thuis, CO2 neutraal!

Onze samenwerking met Trees for all.

Om onze doelstellingen en missie te realiseren zijn we de samenwerking met Trees for all aangegaan. Zo is er een berekening gemaakt van onze complete CO2 uitstoot, gemeten van fabricage tot levering bij jou thuis en is deze vervolgens vastgelegd in een zogeheten CO2 voetafdruk. De grote van deze voetafdruk, welke word uitgedrukt in tonnen CO2 is vervolgens door Frickin gecompenseerd aan trees for all. Je maakt dus geen extra kosten voor het CO2 neutraal verzenden als je een bestelling bij ons plaatst. Trees for all overzien diverse projecten die zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2. Ook de impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied wordt gemonitord en gecontroleerd. Trees for All beschikt daarnaast over het CBF keurmerk. Kortom een partner waar we trots op mogen zijn!

bomen planten

Koop bewust!

Samen zetten we ons in voor een gezonder klimaat, herstel van natuur en biodiversiteit en minder armoede in de wereld. Kan jij je vinden in onze opvattingen koop dan bewust je handschoenen bij Frickin en denk mee aan de dag van morgen! Bekijk hier onze heren handschoenen of collectie dames handschoenen.

 

partner treesforall

Contact

Meer weten over onz groene keuzes?