Hoe moet ik mijn handschoenen verzorgen?

Tips voor het beste onderhoud!

Ben je in het bezit van een kwalitatief paar handgemaakte leren of suede handschoenen van Frickin en wil je deze optimaal verzorgen, zodat je er jarenlang profijt en plezier van kan hebben? Wij hebben een korte uitleg geschreven met enkele tips om jou te helpen.

Vieze handschoenen verzorgen en reinigen

Leren handschoenen voor heren en dames moet je zo min mogelijk wassen of reinigen. Goed je handschoenen verzorgen? Vermijd dan ten alle tijden een wasmachine en of chemicaliën! Wij raden je aan om de handschoenen indien nodig handmatig schoon te maken. Dit doe je door de handschoenen aan te trekken en ze vervolgens met een vochtige doek af te deppen. Om de leren handschoenen in topstaat te houden is ons advies om ze eens in de drie maanden schoon te maken. Het te vaak schoonmaken/wassen van de handschoenen kan ten koste gaan van het leer en de glans.

Het aan en uit trekken..

De meest voorkomende fout die mensen maken en funest is voor je handschoenen.. Trek NOOIT aan de split of zijnaden bij het aan of uit trekken van je handschoenen. In plaats daarvan trek je de handschoenen aan door het begin van de toppen over de vingers te schuiven en vervolgens glad te strijken. Schuif daarna de handschoen over de duim en strijk ze glad naar beneden. Hierdoor komt er geen druk op de naden of het leer te staan wat ten goede komt voor jou handschoenen.

Afwisseling..

Zoals je ook niet iedere dag in dezelfde broek of op hetzelfde paar schoenen rond loopt, zo raden wij je ook niet aan om slechts een paar handschoenen te dragen. Immers voor iedere gelegenheid of activiteit heb je verschillende soorten handschoenen. Ons beste advies is dan ook, wissel de handschoenen geregeld af. 

Droog je handschoenen

Echt leder mag niet te lang nat of vochtig blijven. Wij adviseren je daarom om de handschoenen nadat ze in contact zijn geweest met water goed te laten drogen op kamertemperatuur. Om de originele pasvorm te behouden kun je de handschoenen meermaals aantrekken tijdens het droogproces. Maak NOOIT gebruik van de zon of kunstmatige warmtebronnen zoals een kachel of droger. Berg de handschoenen ook nooit nat op!

Is het seizoen afgelopen?

En wil je optimaal je handschoenen verzorgen? Berg je handschoenen dan op kamer temperatuur op, op een droge locatie. Hiervoor kunt u eventueel de originele biologische verpakking gebruiken welke beschikt over een eenvoudige sluitstrip. Locaties zoals een schuur of zolder raden wij ten zeerste af! Deze kunnen vochtig zijn en over ongedierte beschikken. Een veel gehoorde tip: leg je handschoenen achterin je sokkenla voor het nieuwe seizoen. Wil je meer tips weten? Neem dan een kijkje bij onze blog.  

Contact

Verzorgingsvragen?